У КМДА пояснили нові правила паркування автомобілів

Читать на русском
Столичні поліцейські будуть евакуювати припарковані автомобілі, які заважають руху громадського транспорту або пішоходів.

Столичні поліцейські будуть евакуювати припарковані автомобілі, які заважають руху громадського транспорту або пішоходів.

Про це заявив директор департаменту транспортної інфраструктури Сергій Симонов, передає прес-служба КМДА, пише «Слово і Діло».

«Незаконно припарковані автомобілі будуть евакуювати в разі, якщо їх будуть залишати на смузі руху громадського пасажирського транспорту, на пішохідних переходах, посеред дороги тощо», - повідомив чиновник.

За словами Симонова, в КМДА підготували законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо паркування.

«У них ініціюємо надання повноважень місцевим органам влади використовувати фото- і відеофіксацію порушень правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів. Тоді у нас з'являться важелі впливу на порушників. А поки в нас їх немає, ми затвердили цей перелік, щоб надати права поліції евакуювати автомобілі в разі необхідності», - пояснив він.

Водночас чиновник зазначив, що офіційні парковки, зокрема на визначених у переліку вулицях, будуть працювати в звичайному режимі.

Нагадаємо, в середу, 28 листопада, в Києві через ожеледицю утворилися великі затори, а громадський транспорт курсував із затримками.

Як відомо, депутати Київської міської ради на засіданні 28 листопада визначили 67 столичних вулиць, де буде заборонено залишати автомобілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: