Волкер анонсував новий візит на Донбас

Читать на русском
Спеціальний представник США по Україні Курт Волкер планує відвідати Україну, зокрема, Донбас в кінці квітня - початку травня.

Спеціальний представник США по Україні Курт Волкер планує відвідати Україну, зокрема, Донбас в кінці квітня - початку травня.

Як інформує «Слово і Діло», про це сам Волкер сказав в інтерв'ю Голосу Америки, пише Інтерфакс у вівторок, 27 березня.

Виконання «Мінська» та розпуск «Л/ДНР»: що потрібно знати про заяву Волкера з приводу ДонбасуСпецпредставник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що виконання Мінських угод передбачає розпуск Л/ДНР. У РФ розкритикували таку позицію. Оцінили ситуацію експерти.

«Я хочу відвідати східну частину країни, щоб подивитися зону конфлікту з української сторони. Хочу зустрітися з українськими колегами в Києві, але до цього дуже хотілося б почути відповідь від Росії і зрозуміти, про що ми можемо говорити», - сказав він.

За словами Волкера, важливо приділяти цьому конфлікту увагу, оскільки на Донбасі відбувається гаряча стадія військових дій.

«Протягом останніх кількох тижнів було трохи краще, але зараз знову напруга збільшується», - зазначив спецпредставник.

Волкер також розповів, що останній його контакт з росіянами щодо конфлікту на Донбасі був в січні 2018 року, після цього представники Росії не виходили на зв'язок.

Раніше Курт Волкер заявив, що РФ порушує пункти Мінських угод.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: