У ГПУ пояснили, кому належить знайдена техніка під Житомиром

Читать на русском
Виявлена ​​правоохоронцями в Житомирській області техніка не є бойовою. Близько третини техніки, 72 одиниці, були реалізовані Управлінням обліку надлишкового військового майна ЗСУ комерційним структурам.

Виявлена ​​правоохоронцями в Житомирській області техніка не є бойовою.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив військовий прокурор Центрального регіону України радник юстиції 3 класу Григорій Рябенко, написав речник ГПУ Андрій Лисенко на своїй сторінці в Facebook.

«Техніка, про яку йдеться, не є бойовою і взагалі не є військовою. Серед зазначеної техніки 196 одиниць - демілітаризована, з яких 93 - автомобілі та трактори, 98 - причепи, кунги і цистерни, 4 одиниці БТР і 1 - БРДМ», - повідомив Рябенко.

Він підкреслив, що вся техніка вже арештована, а за фактом події порушено кримінальну справу.

«На 17 одиниць техніки вже виявлено документи, договори, що підтверджують законність її відчуження через уповноважені державні підприємства протягом 2013-2016 років», - зазначив Рябенко.

Так, слідство встановило, що близько третини техніки, 72 одиниці, були реалізовані Управлінням обліку надлишкового військового майна ЗСУ комерційним структурам. У зазначеного в уже знайдених договорах власника техніки вилучені документи з купівлі-продажу.

Нагадаємо, в Новоград-Волинському районі Житомирської області поліція вилучила близько 200 одиниць військової спецтехніки та транспортних засобів, які продавалися через інтернет.

Раніше Полторак розповів, скільки озброєння і техніки придбали в цьому році.

Нагадаємо, міністр оборони провалив свою обіцянку і не перевів військові частини на нову систему харчування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: