На Житомирщині продавали військову техніку через інтернет

Читать на русском
На Житомирщині під час розслідування обставин пошкодження магістрального нафтопроводу правоохоронці викрили схему розкрадання спецтехніки та транспортних засобів.

У Новоград-Волинському районі на Житомирщині під час розслідування обставин пошкодження магістрального нафтопроводу правоохоронці викрили схему розкрадання спецтехніки та транспортних засобів, які продавалися через інтернет.

Про це повідомляє відділ комунікацій ГУНП Житомирщини, пише «Слово і Діло».

«Серед виявленої техніки – БТРи, БМП, ЗІЛи, «Урал», ГАЗ, кунги, причепи, автоцистерни, автовишки, тягачі з лебідками та інша техніка, в тому числі для транспортування людей суходолом і водою. Також вилучена значна кількість запчастин до неї, акумуляторні батареї, шини та інше», – йдеться в повідомленні.

Обшуки тривали впродовж двох тижнів, під час них вилучені майже 200 об’єктів, підготовлених до продажу. Нині правоохоронці перевіряють, чи перебувають вони на відповідному обліку у військових частинах.

За інформацією поліції, на ресурсах в інтернеті розміщене оголошення про продаж зазначеної техніки.

Обставини резонансної справи нині розслідуються за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі терміном від 3 до 5 років або ув’язнення терміном від 3 до 8 років.

Поліція ініціювала клопотання щодо накладення арешту на зазначену техніку до з’ясування усіх обставин.

Раніше Полторак розповів, скільки озброєння й техніки придбали цьогоріч.

Нагадаємо, міністр оборони провалив свою обіцянку й не перевів військові частини на нову систему харчування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: