В Україні знову зафіксовані спалахи чуми свиней

Читать на русском
В осередках захворювання проводяться заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів за останні дні отримала позитивний результат дослідження на африканську чуму свиней в Рівненській і Львівській областях.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт Держприкордонслужби.

За інформацією, в особистому підсобному господарстві жителя села Острів (Рівненської області) було зареєстровано захворювання і загибель свиней. Крім того, в особистому підсобному господарстві жителя села Грозєво (Львівської області) також були зареєстровані захворювання і загибель свиней.

Названа сума збитків від африканської чуми свинейВ Асоціації тваринників озвучили суму понесених Україною збитків від африканської чуми свиней.

У Держпотребслужбі відзначили, що у Львівській області АЧС зареєстрована вперше. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи 26 і 27 вересня був встановлений діагноз АЧС.

Із метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС проведено засідання Державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при Дубенській та Старосамбірській райдержадміністраціях, рішеннями яких затверджені плани з ліквідації АЧС, визначені межі епізоотичних вогнищ, зон захисту та нагляду.

В осередках захворювання проводяться заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Раніше повідомлялося, що африканська чума вже поширилася на три області.

Нагадаємо, Польща побудує паркан проти диких кабанів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: