НБУ відмовив білоруському покупцю Сбербанку

Читать на русском
НБУ відмовив білоруському Паритетбанку в придбанні дочки Сбербанку в розмірі 100 відсотків його статутного капіталу, оскыльки заявник не підійшов за вимогами до законодавства України.

НБУ відмовив білоруському Паритетбанку в придбанні дочки Сбербанку в розмірі 100% його статутного капіталу, оскыльки заявник не підійшов за вимогами до законодавства України.

Про це повідомляється на офіційному сайті регулятора, пише «Слово і Діло».

«Сбербанк» оскаржив заборону використовувати в Україні свій же бренд«Сбербанк Росії» оскаржив рішення Господарського суду Києва від 18 квітня про заборону використовувати торгову марку «Сбербанк».

Як зазначається, відмова пов'язана з невідповідністю заявника вимогам законодавства України.

«Національний банк повідомив про ухвалене рішення заявнику, а також обговорив із новим керівництвом українського Сбербанку питання подальшої стратегії банку в Україні», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, єдиним покупцем на українську дочірню структуру російського Сбербанку залишався банк Паритет, який належить Управлінню справами президента Білорусі.

Раніше Національний банк відмовив в узгодженні купівлі акцій «дочки» Сбербанку в Україні російським олігархам Саїду Гуцерієву та Григорію Гусельникову.

Як відомо, російський Сбербанк завершив операцію з продажу контрольного пакета акцій українського банку VS Bank.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: