Лагард вважає майнінг злом для енергетики

Читать на русском
Голова МВФ Крістін Лагард вважає, що видобуток криптовалюти став занадто енерговитратним, і це погано позначається на кліматі.

Голова МВФ Крістін Лагард вважає, що видобуток криптовалюти став занадто енерговитратним, і це погано позначається на кліматі.

Видобуток криптовалюти став занадто енерговитратним, оскільки споживання електрики майнерами було порівняне з обсягами, необхідними для цілої економіки G-20.

Про це заявила глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард сьогодні, 25 січня, виступаючи на форумі в Давосі, пише «Слово і Діло» з посиланням на Bloomberg.

«Майнінг біткоїнів - це зло для енергетики. Якщо все продовжиться в тому ж дусі, то в 2018 році ця система споживатиме стільки ж електрики, скільки Аргентина», - заявила Лагард.

За даними видання, витрата електроенергії для майнінгу біткоїна за останній рік потроївся і досяг 37 гігават-годин на день. Це еквівалентно, приблизно, 30 ядерних реакторів потужністю 1,2 гігават, що працюють на максимумі.

«Клімат незворотно змінюється, а ми лише спостерігаємо за тим, скільки вугілля використовує Китай для майнінгу біткоїна. Так що ця ситуація викликає занепокоєння», - підвела підсумки Лагард.

Як відомо, українські вчені зможуть долучитися до проведення досліджень на французьких антарктичних і субантарктических станціях.

А автоконцерни змусять знизити викиди вуглекислого газу на 15% до 2025 року і на 30% - до 2030-го.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: