У Польщі активізувалися російські шпигуни – МЗС країни

Читать на русском
У Польщі активізувалися російські спецслужби на тлі ситуації з отруєнням подвійного агента Сергія Скрипаля.

У Польщі активізувалися російські спецслужби на тлі ситуації з отруєнням подвійного агента Сергія Скрипаля.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович, передає Польське радіо.

14 держав ЄС вирішили видворити російських дипломатів – Туск14 держав Європейського Союзу вирішили видворити російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки в Британії.

«Це прояв солідарності з Великою Британією. Однак незалежно від цього, наші відповідні служби відчувають великий інтерес з боку російських служб і бачать виконання ними діяльності, що суперечить Віденській конвенції. Це додатковий сигнал того, що до загрози з боку Росії треба ставитися серйозно», - підкреслив керівник польської дипломатії.

Окрім цього, віце-прем'єр Ярослав Говін після спецоперації співробітників Агентства внутрішньої безпеки, які затримали особу, яка підозрюється в шпигунстві на користь Росії, заявив, що Польща не є беззахисною в боротьбі проти російських шпигунів.

Він зазначив, що Росія проводить у Польщі широкомасштабну оперативну діяльність.

«Коли вже відомо, що російська сторона намагалася впливати на результат виборів у таких країнах, як США і Франція, то в нас немає ніяких ілюзій, що російська розвідка проводить оперативну роботу на території Центрально-Східної Європи, зокрема в Польщі. Нинішні події підтверджують, що наші служби тримають палець на пульсі. Польська держава не є і не буде в цій справі беззахисною», - заявив віце-прем'єр.

Нагадаємо, у Польщі правоохоронці затримали чоловіка, який підозрюється в шпигунстві на користь Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: