ЗМІ: Шпигун Скрипаль просив Путіна про помилування

Читать на русском
Шкільний друг отруєного в Солсбері подвійного агента Сергія Скрипаля Володимир Тимошков заявив BBC News, що той писав президенту РФ Володимиру Путіну і просив повного прощення.

Шкільний друг отруєного в Солсбері подвійного агента Сергія Скрипаля Володимир Тимошков заявив BBC News, що той писав президенту РФ Володимиру Путіну і просив «повного прощення».

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Лондон зробив важливу заяву про здоров'я СкрипаляСуд Лондона заявив про незмінний критичний стан отруєного екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Тимошков стверджує, що в тому листі містилося і прохання повернутися на батьківщину. Скрипаль повідомляв голові держави, що хоче зустрітися з матір'ю, братом та іншими членами сім'ї.

За словами Тимошкова, росіянин не вважав себе зрадником. «Він приніс клятву вірності своїй соціалістичній батьківщині - Радянському Союзу, а не Росії», - пояснив приятель Скрипаля репортерам.

Він також зазначив, що Скрипаль каявся в тому, що скоїв. Шпигун говорив, що рішення передавати інформацію з ГРУ британській розвідці MI-6 «зіпсувало йому життя», розповів Тимошков.

У Кремлі, проте, факт того, що Скрипаль направляв Путіну послання, спростовують. «Ні. Це не так», - сказав в коментарі РІА Новини прес-секретар президента Дмитро Пєсков.

Екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні в британському місті Солсбері 4 березня. Британія заявляє, що за інцидентом стоїть Росія, в Москві ці звинувачення відкидають.

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей представила лідерам ЄС докази причетності Росії до отруєння Сергія Скрипаля та його дочки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: