Пучдемон назвав умову повернення до Іспанії

Читать на русском
Екс-глава Каталонії Карлес Пучдемон допустив можливість свого повернення до Іспанії з Бельгії, навіть після закриття справи про його екстрадицію.

Екс-глава Каталонії Карлес Пучдемон допустив можливість свого повернення до Іспанії з Бельгії, навіть після закриття справи про його екстрадицію.

За його словами, він повернеться до Іспанії, якщо влада проявить повагу до результатів виборів в автономному співтоваристві, пише «Слово і Діло».

«Якщо будуть поважати результати виборів (в Каталонії - ред.) і цим результатом стане відміна каталонцями чинності статті 155 (конституції - ред.), а ці вибори є плебісцитом з питання статті 155, у мене не буде інших альтернатив, окрім як повернутися» , - наводить видання Vanguardia слова політика.

Перше, що збирається зробити Пучдемон в разі повернення на батьківщину, - «вдихнути повітря і захопитися пейзажем». На питання про те, з боку якої держави йому хотілося б отримати визнання незалежності Каталонії, політик зазначив, що якщо він назве Росію, «це створить конфлікт», чого він «зовсім не бажає».

Як повідомлялося, в Бельгії було офіційно закрито справу екс-глави Каталонії Карлеса Пучдемона і чотирьох колишніх міністрів.

Нагадаємо, суддя Верховного суду Іспанії Пабло Ліар у вівторок, 5 грудня, відкликав європейські ордери на арешт колишнього глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона і декількох колишніх радників його кабінету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: