Високі зарплати. Президент розповів, чого чекати українцям

Читать на русском
Цього року мінімальна заробітна плата має бути 4 тисячі гривень, середню зарплату планується зробити до 10 тисяч гривень

Цього року мінімальна заробітна плата має бути 4 тисячі гривень.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час свого візиту до Луцька, пише «Слово і Діло».

«Дорогі» міністри. Як відрізняються зарплати членів Кабміну та чому?Міністр інфраструктури вийшов у лідери за сумою отриманої зарплати за лютий і заробив 83 тисячі 881 гривню. При цьому глава Кабміну отримав набагато менше. У нерівності зарплат українських міністрів розбирались експерти.

За словами глави держави, мінімалка для громадян нашої країни має бути не 3700, а 4 тисячі гривень. Своєю чергою, щодо середньої зарплати, то її планують підняти до 10 тисяч гривень. Також лідер країни заявив, що в планах уряду зробити вартість робочої сили конкурентоспроможною з європейськими країнами. Наразі Кабінет міністрів України все для цього зробив зі свого боку.

«Цього року мінімальна заробітна плата має бути не 3,7 тисячі гривень, а 4 тисячі гривень. Середня заробітна плата має бути 10 тисяч гривень. І вартість робочої сили має бути конкурентоспроможною з європейськими країнами», – підкреслив президент.

«Є всі умови, щоб перевести зарплату з конвертів до виплат», – додав він.

Нагадаємо, Пенсійний фонд запускає сервіс для перевірки стажу й пенсій.

Раніше стало відомо, що українці незадоволені своєю зарплатою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: