Колишньому президенту Франції пред'явили звинувачення

Читать на русском
Судова влада Франції пред'явила в середу ввечері 21 березня екс-президенту країни Ніколя Саркозі звинувачення в порушеннях під час фінансуванні передвиборчої кампанії.

Судова влада Франції пред'явила в середу ввечері 21 березня екс-президенту країни Ніколя Саркозі звинувачення в порушеннях під час фінансуванні передвиборчої кампанії.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на паризькі ЗМІ.

У Франції затримали екс-президента Саркозі: реакція соцмережКолишнього президента Франції Ніколя Саркозі затримали за порушення фінансування його передвиборчої кампанії в 2007 році.

За інформацією знайомих із ситуацією джерел, мова йде про звинувачення в «пасивній корупції, незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії, приховуванні лівійських державних коштів».

У вівторок 20 березня поліція також допитала Бріса Ортефе - одного з соратників до Саркозі і колишнього міністра в його уряді.

63-річний Саркозі заперечує звинувачення. Він стверджує, що лівійські обвинувачі хочуть помститися за його рішення розгорнути французькі військові літаки під час повстання, в результаті якого в 2011 році було скинуто режим Каддафі.

До завершення розгляду цієї справи Саркозі залишиться на волі, під судовим контролем. У середу ввечері 21 березня завершився термін утримання під вартою Саркозі.

Раніше повідомлялося, що Саркозі в середу вранці 21 березня повернувся до поліцейського відділку для продовження допиту в рамках розслідування про незаконне фінансування лівійською стороною його виборчої кампанії перед президентськими виборами 2007 року.

Нагадаємо, син екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі готовий надати докази фінансування його батьком президентської кампанії Саркозі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: