Савченко судиться за місце в комітеті з нацбезпеки

Читать на русском
Народний депутат Надія Савченко має намір оскаржити в суді своє виключення з парламентського комітету з національної безпеки і оборони.

Народний депутат Надія Савченко має намір оскаржити в суді своє виключення з парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони.

Як інформує «Слово і Діло», про це вона повідомила в середу, 21 березня, на своїй сторінці в Facebook.

Також вона оприлюднила копію відповідного позову.

«Сьогодні мною був поданий адміністративний позов до Верховного суду України про визнання незаконною та скасування постанови Верховної Ради про виключення мене з членів комітету з національної безпеки та оборони», – написала вона.

Савченко вважає, що відповідна постанова є незаконною й підлягає скасуванню. Вона стверджує, що законодавство не передбачає відкликання члена комітету.

«Неможливо виключити члена комітету з комітету. У законодавстві України є лише механізми відкликання голови комітету, заступника голови та секретаря комітету», – заявила Савченко.

Із героїнь у злочинниці: чому справа Савченко ризикована для владиГПУ переконує, що має докази проти Надії Савченко, й звинувачує її в підготовці держперевороту. Сама нардеп говорить, що АП давно планувала її ліквідацію. Оцінку ситуації дали експерти.

Нагадаємо, 15 березня Верховна Рада проголосувала за виключення з комітету з питань національної безпеки народного депутата Надії Савченко.

Як повідомлялося, 22 березня комітет із питань регламенту розгляне подання ГПУ на притягнення до відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: