Лавров втратить крісло в новому уряді – джерело

Читать на русском
Голова МЗС Росії Сергій Лавров залишить свою посаду й не увійде до складу нового уряду, який сформує президент Володимир Путін.

Голова МЗС Росії Сергій Лавров залишить свою посаду й не увійде до складу нового уряду, який сформує президент Володимир Путін.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє RTVI з посиланням на кілька джерел, близьких до МЗС.

Четвертий термін президентства: в чому проблема путінської РосіїВолодимир Путін виграв президентські вибори з рекордною в кар'єрі кількістю голосів. Однак в ЄС не визнають вибори в Криму. Ба більше, загострюються відносини з Британією. Оцінили ситуацію експерти.

За словами джерел, Лавров ось уже кілька років хотів залишити посаду, яку він обіймає з 2004 року, перш за все через втому. Але на прохання Путіна він допрацював до президентських виборів.

«Те, що він давно хотів піти, ні для кого не секрет», – говорить один із працівників відомства. За його словами, які підтверджують й інші поінформовані джерела, зараз на Смоленській площі всі чекають оголошення нового складу уряду.

В інтерв'ю RTVI офіційний представник російського МЗС Марія Захарова сказала, що не знає, чи залишиться Лавров на своїй посаді.

Сам Лавров, уточнює близьке до нього джерело, скоріш за все, не піде на пенсію, а обійме почесну посаду, наприклад, у Раді безпеки Росії.

Сергій Лавров очолює МЗС із 9 березня 2004 року. У 1994-2004 роках він був постійним представником Росії в ООН.

Нагадаємо, 18 березня в Росії відбулися вибори президента країни.

Після обробки 99% протоколів Путін лідирував із 76,65% голосів виборців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: