Південна Корея відправила спецпредставників до КНДР

Читать на русском
Південнокорейські спецпредставники перевірять готовність керівництва Північної Кореї до переговорів з американцями.
Кан Ген Хва

Представники Південної Кореї під час візиту до Північної Кореї повинні оцінити прагнення керівництва КНДР до початку переговорів зі Сполученими Штатами Америки.

Про це виступаючи на міжнародній конференції працівників ЗМІ в Сеулі заявила міністр закордонних справ Південної Кореї Кан Ген Хва, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Хоча під час Олімпіади в Південній Кореї між делегаціями США і Північної Кореї не було прямих контактів, ми можемо повідомити..., що обидві сторони продемонстрували таке бажання», – зазначили вона.

Міністр повідомила, що «наразі, коли ми посилаємо наших спеціальних представників у Пхеньян, ми сподіваємося глибше вивчити готовність Північної Кореї до діалогу».

За її словами, Сеул прагне до переговорів із Пхеньяном, однак цей діалог не може відбутися до денуклеаризації Північної Кореї.

«Ми прекрасно усвідомлюємо, що міжкорейський діалог і поліпшення відносин між Півднем і Північчю не можуть бути продовжені за відсутності прогресу в спробах мирного вирішення північнокорейського ядерного питання», – сказала Кан Ген Хва.

Цей прогрес, за її словами, передбачає і прямий діалог між КНДР і США.

Нагадаємо, радник президента Південної Кореї розповів, коли поновляться військові навчання зі США.

Раніше Штати запровадили санкції проти Північної Кореї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: