У горах Закарпаття загинув турист

Читать на русском
На Закарпатті в горах шукають тіло загиблого туриста з Ужгорода, який у складі групи з трьох осіб вирушив на сходження на гору Піп Іван ще 17 березня.

На Закарпатті в горах шукають тіло загиблого туриста з Ужгорода, який у складі групи з трьох осіб вирушив на сходження на гору Піп Іван ще 17 березня.

Як інформує «Слово і Діло», про це у вівторок, 20 березня, повідомляє прес-служба ДСНС України.

У МЗС уточнили дані про стан постраждалих на курорті в Грузії українцівПотерпілий на гірськолижному курорті в Гудаурі українець повернувся на батьківщину, ще одна українка перебуває в лікарні в Тбілісі.

Згідно з повідомленням, група з трьох осіб 17 березня здійснювала сходження на гору Піп Іван з боку міста Рахів Закарпатської області й заблукала. 19 березня їх почали шукати рятувальники.

«19 березня о 16:46 працівники Яворницького пошуково-рятувального відділення на полонині Гропа знайшли одного з туристів, жителя міста Ужгорода Закарпатської області, 1986 р. н. За словами туриста, їхня група розділилася, й один із чоловіків, 1984 р. н., житель міста Ужгорода, загинув орієнтовно між полониною Гропа та горою Вихід. Третій турист, 1988 р. н., житель міста Тернополя, самостійно зійшов до урочища Погорілець і зупинився в місцевих жителів», – ідеться в повідомленні ДСНС.

Пошуки тіла загиблого туриста тривають. До проведення пошукових робіт залучені 13 рятувальників і 3 одиниці техніки Івано-Франківського, Верховинського та Косівського пошуково-рятувальних відділень.

Нагадаємо, минулого місяця під час сходження на гору в Карпатах заблукали четверо туристів. Тоді вдалося врятувати всіх.

Як повідомлялося, в Грузії на курорті Гудаурі через відмову гальм канатна дорога зробила аварійну зупинку й почала рухатися в зворотному напрямку, в результаті чого постраждали щонайменше 10 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: