Прокурор оголосив Рубану нову підозру

Читать на русском
На засіданні Апеляційного суду Києва 20 березня колишньому переговорнику зі звільнення полонених Володимиру Рубану було повідомлено про нову підозру .

На засіданні Апеляційного суду Києва 20 березняколишньому переговорнику зі звільнення полонених Володимиру Рубану повідомили про нову підозру.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив прокурор.

Справа Рубана: поспішний від'їзд Савченко, зв'язки з Медведчуком і нові фігурантиНадію Савченко викликали на допит до СБУ в справі Володимира Рубана 13 березня, однак увечері 12 березня нардеп поїхала до ПАРЄ. В ситуації розбирались експерти.

«Рубану додатково повідомлено про нову підозру та про зміну раніше повідомленої підозри. Так, Рубан наразі підозрюється у скоєнні злочинів, таких як: змова про вчинення насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади ч. 1 ст. 109, готування до вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109) за попередньою змовою осіб», – сказав прокурор.

Також Рубана підозрюють у підготовці до посягання на життя державних та громадських діячів за попередньою змовою осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ст. 112), підготовці до теракту (ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258), сприянні терористичній організації «ДНР» (ч. 1 ст. 258) та незаконному поводженні зі зброєю за попередньою змовою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263).

Прокурор додав, що прокуратура отримала необхідні докази, які обґрунтовують підозру Рубану.

«Частина цих доказів долучена до матеріалів клопотання, обґрунтована підозра та ризики. Під час досудового розслідування встановлено, що Рубан може чинити дії, передбачені статтею 177 КПК», – сказав прокурор.

Він наголосив, що Рубан підозрюється у скоєнні дуже тяжких злочинів, за які передбачене покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

«Ухвалу слідчого судді від 9 березня про тримання під вартою без визначення розміру застави – вважаю обґрунтованою й прошу залишити без змін», – підсумував прокурор.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва обрав керівнику центру «Офіцерський корпус» Володимиру Рубану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці.

Захист Рубана заявив, що подасть апеляцію на його арешт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: