Госпсуд Києва засумнівався в повноваженнях Супрун

Читать на русском
Господарський суд Києва повернув МОЗ позовну заяву проти Національного медичного університету імені Богомольця про усунення перешкод у користуванні майном держави.

Господарський суд Києва повернув МОЗ позовну заяву проти Національного медичного університету імені Богомольця про усунення перешкод у користуванні майном держави.

Як інформує «Слово і Діло», йдеться про доступ членів міністерської комісії до адмінкорпусу НМУ, що розташований на бульварі Шевченка, 13, пишуть «Українські новини», посилаючись на текст судової ухвали.

Нагадаємо, що 20 лютого декілька десятків студентів НМУ ім. Богомольця заблокували вхід до ректорату з тим, щоб не допустити до роботи тимчасового виконувача обов'язків ректора на час роботи комісії МОЗ Михайла Захараша.

Відповідно до п. 1 ч. 5 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи «в разі, якщо заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано».

Позовна заява була підписана в. о. міністра Уляною Супрун, проте, на переконання суду, серед документів, доданих до позову, відсутні докази, які б підтверджували виконання нею обов'язків «міністра». Тобто суду не доведено, що позовна заява Міністерства охорони здоров'я України підписана особою, яка має право її підписувати від імені позивача.

Раніше парламентська фракція «Опозиційного блоку» заявила, що зареєструвала у Верховній Раді проект постанови про звільнення в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

Як відомо, 28 лютого на засідання уряду прийшло повідомлення з погрозами через ситуацію навколо Національного медуніверситету ім. Богомольця. Анонім, серед іншого, вимагав у своєму СМС звільнити Супрун.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: