На Закарпатті зафіксували нові випадки кору

Читать на русском
Протягом останнього тижня на Закарпатті зареєстровано 117 випадів кору. Зменшення реєстрації кору відбулося у дитячій віковій групі 5-9 років та серед дорослих.

Протягом останнього тижня на Закарпатті зареєстровано 117 випадів кору.

Про це повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик, пише «Слово і Діло».

Стало відомо, в якій області найбільше людей захворіло на кірСитуація із захворюваністю на кір в Україні стабілізувалася. Впродовж 19-25 лютого на кір в Україні захворіли майже 800 людей. Це на 5 відсотків менше, ніж минулого тижня.

Так, серед захворілих 98 дітей (84%) та 19 дорослих (16%). Загалом за останній тиждень кількість хворих зменшилася на 17%.

Зменшення реєстрації кору відбулося у дитячій віковій групі 5-9 років та серед дорослих. За оперативними даними, 79% хворих не мають щеплень проти кору.

Як повідомила заступник директора департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Тетяна Міцьо, наразі в області є у наявності близько 9 тисяч доз вакцини від кору.

«Ми майже повністю використали вакцини, передані області Угорщиною. Відтак почнемо щеплювати вакциною, що надійшла від МОЗу», — зазначила Міцьо.

Загалом з початку 2018 року в області зареєстровано 1447 випадків кору, у тому числі 1142 серед дітей віком до 17 років (79%).

Нагадаємо, повідомлялося, що Україна у 2017 році опинилася в трійці лідерів серед європейських країн за захворюваністю на кір. Перше і друге місця посіли Румунія та Італія відповідно.

Як відомо нестача вакцин спровокувала конфлікт між головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем та в. о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун.

Також стало відомо, що Москаль може отримати догану від президента за нецензурну лайку на адресу Супрун.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: