Україна перейде на стандарти ЄС у вимірюванні газу

Читать на русском
Дочірнє підприємство НАК Нафтогаз України ВАТ Укртрансгаз заявило про намір перейти на європейські вимірювальні газові стандарти.

Дочірнє підприємство НАК «Нафтогаз України» ВАТ «Укртрансгаз» заявило про намір перейти на європейські вимірювальні газові стандарти.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомила на своїй Facebook-сторінці компанія «Укртрансгаз», яка експлуатує систему магістральних газопроводів і підземних сховищ газу країни.

«Україна має перейти від старих радянських стандартів до нових, схвалених у країнах ЄС. Наприклад, якщо ми зараз вимірюємо газ у кубічних метрах, то в майбутньому перейдемо на енергетичні одиниці – в МДж, кВт*год або Гкал», – зазначається в повідомленні.

У компанії також додали, що в майбутньому буде проведена робота з впровадження нових технологічних регламентів і модернізації обладнання відповідно до нових стандартів.

Що допоможе зменшити ціну на газ та яка тенденція на ринку?Президент України переконаний, що вдасться переконати кредиторів не підвищувати ціни на газ. Чому в Україні весь час коливаються ціни на газ та як зменшити його вартість, міркували експерти.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» планує до кінця березня обговорити з ПАТ «Газпром» розрив контрактів на поставку та транзит газу, а також виконання рішень Стокгольмського арбітражу.

Як відомо, борг російського монополіста становить 8,5 мільярдів доларів, ще 6 мільярдів доларів компанія винна за рішенням українських судів за позовом АМКУ та Мін'юсту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: