Кабмін передумав продавати акції двох обленерго – ЗМІ

Читать на русском
Уряд скасував аукціони з продажу блокуючих пакетів акцій Одесаобленерго і Сумиобленерго, які були призначені на 20 і 30 березня відповідно.

Уряд скасував аукціони з продажу блокуючих пакетів акцій Одесаобленерго і Сумиобленерго, які були призначені на 20 і 30 березня відповідно.

Як інформує «Слово і Діло», про це в понеділок, 19 березня, повідомляє 112 Україна з посиланням на Українську біржу, де мали відбутися торги.

Михайло ГоловкоГолова Тернопільської обласної ради
Головко пообіцяв, що «свободівці» вимагатимуть повернення обленерго у державну власністьСказано 13 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Призначений на завтра аукціон з продажу 25% акцій Одесаобленерго скасований. Також відмінено запланований на 30 березня аукціон з продажу 30% акцій Сумиобленерго», - повідомили в прес-службі.

Зазначається, що таке рішення було прийняте після засідання робочої групи Кабміну, яке відбулося сьогодні.

У свою чергу Інтерфакс-Україна повідомляє, що уряд вирішив продавати ці пакети згідно з набутим недавно чинність оновленим законом про приватизацію.

Раніше стартова ціна 25% акцій Одесаобленерго була знижена з 631 млн грн влітку 2017 року до нинішніх 149 млн гривень. За інформацією джерел, на участь в аукціоні була отримана заявка тільки однієї компанії, назва якої не розголошується.

У свою чергу 30% акцій Сумиобленерго були оцінені в 106 млн грн. Мажоритарний пакет акцій Одесаобленерго підконтрольний VS Energy, а Сумиобленерго контролюються компаніями Костянтина Григоришина та Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, НКРЕП затвердила 3 кодекси і 3 правила, які необхідні для впровадження закону України про ринок електричної енергії.

А ФДМ представив топ-лист приватизації-2018.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: