У НКРЕКУ анонсували зростання тарифів обленерго

Читать на русском
Тариф у сфері розподілу електроенергії ДТЕК Високовольтні мережі зросте на 103 відсотки, а тариф Київенерго підвищений на 35-90 відсотки залежно від класу споживання.

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, з 1 квітня збільшила тарифи компаній у сфері постачання та розподілу електроенергії.

Постанови комісії №61-75, 77-94, 86, 88-90, 92-93 від 24 січня опубліковано в урядовому виданні «Урядовий кур'єр», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на LIGA.net.

Михайло ГоловкоГолова Тернопільської обласної ради
Головко пообіцяв, що «свободівці» вимагатимуть повернення обленерго у державну власністьСказано 13 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Зазначається, що тариф у сфері розподілу електроенергії «ДТЕК Високовольтні мережі» зросте на 103%. Тариф «Київенерго» на поставки та розподіл електроенергії підвищений на 35-90% залежно від класу споживання. У більшості розподільчих компаній тарифи зростуть у межах 20%.

Єдиною компанією, тарифи якої трохи знизяться, є «Енергія-Новояворівськ.

Основними факторами перегляду тарифів в НКРЕКУ називають зростання операційних витрат і збільшення фонду заробітної плати обленерго.

Електроенергія в Україні: скільки виробляємо, скільки експортуємо й почому продаємо населеннюЯк змінилася ціна на електроенергію для населення за останні 2 роки, які обсяги виробництва і продажу за кордон – в інфографіці «Слово і Діла».

Нагадаємо, з січня 2018 року тарифи на електроенергію для непобутових споживачів зросли на 8-11% залежно від регіону та постачальника.

Раніше також повідомлялося, що Україна має намір збільшити експорт електроенергії до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: