Німеччина прихистить 300 біженців з Лівії

Читать на русском
Прибуття до Німеччини першої групи біженців з лівійських таборів для нелегальних мігрантів очікується протягом найближчих місяців.

Німеччина прихистить 300 біженців, утримуваних на території Лівії в таборах для нелегальних мігрантів.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє інформагентство epd в неділю, 18 березня, з посиланням на представника міністерства внутрішніх справ ФРН.

Міграційна програма ЄС: скільки біженців прийняла НімеччинаНімеччина майже завершила прийом біженців відповідно до міграційної програми ЄС. Офіційно програма повинна була завершитися 26 вересня 2017 року.

За його словами, підготовкою до відправки мігрантів до Німеччини зараз займається Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR).

Точні терміни поки не визначені, проте МВС припускає, що перша група біженців приїде до Німеччини протягом весни.

У лівійських таборах для нелегальних мігрантів, в умовах, що схожі з тюремними, містяться тисячі чоловік. Більшість з них прибули до Лівії з інших країн Африки, але є й вихідці з Азії, зокрема з Пакистану. Правозахисники критикують такого роду спецприймальники, де, за їхньою інформацією, мігранти піддаються тортурам і знущанням.

Прийом біженців буде проходити в рамках встановлених у Німеччині відповідних квот, пояснили в міністерстві внутрішніх справ. Крім цього, Берлін бере участь у затвердженій в ЄС програмі «переселення», яка передбачає прийом мігрантів, які не мають перспектив повернення на батьківщину.

За даними МВС, у 2017 році за програмою «переселення» та інших гуманітарних програм Німеччина прихистила понад 3000 осіб. Переважна більшість з них - сирійці, які прибули з території Туреччини в рамках угоди Анкари з Євросоюзом.

Нагадаємо, між головами зовнішньополітичних відомств Угорщини і Люксембургу розгорівся скандал через проблеми мігрантів в Євросоюзі.

Як повідомлялося, Єврокомісія пропонує збільшити візовий збір Шенгенської зони для жителів третіх країн на 20 євро - до 80 євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: