У чеській школі виявили карту з російським Кримом

Читать на русском
Карта Європи, на якій зображена Україна без Криму та з перевернутим прапором, була помічена батьком майбутнього школяра в одній зі шкіл чеської Праги.

Карта Європи, на якій зображена Україна без Криму та з перевернутим прапором, була помічена батьком майбутнього школяра в одній зі шкіл чеської Праги.

Як інформує «Слово і Діло», про це він повідомив у Twitter.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко планує розробити «дорожню карту» автономії КримуСказано 1 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Ходив до школи в Празі, куди піде мій син. А що там із картою Європи в класі? Вчителька знає й вибачається, але говорить, що карти надало міністерство», – написав батько майбутнього школяра.

На пост відреагував посол України в Чехії Євген Перебийніс.

«Ми знаємо про цю карту. Після нашого дзвінка в листопаді виробник уже зняв її. Ми також очікуємо, що міністерство вилучить карти зі школи. Але дякую за увагу», – написав він.

На своїй сторінці в Facebook він додав, що Міносвіти Чехії вже готує заходи з вилучення неправильної карти зі шкіл.

«На цю проблему ми звернули увагу Міністерства освіти Чехії та компанії-виробника ще в листопаді. У відповідь на наш лист виробник карти надіслав посольству вибачення й повідомив про зняття некоректної карти з продажу та з веб-сайту компанії. За нашою інформацією, Міністерство освіти також готує заходи з метою вилучення некоректних карт зі шкіл», – написав Перебийніс.

При цьому він відзначив, що наразі офіційної відповіді з Міністерства немає. Після отримання відповіді Перебийніс пообіцяв поінформувати про її зміст і про результат.

Раніше карту з Україною без Криму показали в ефірі португальського каналу Viseu Now. З цього приводу посол України у Португалії Інна Огнівець написала листа дирекції каналу, де підкреслила, що Крим є невід'ємною частиною території України.

Раніше МЗС відреагувало на «спірний» Крим від New York Times. Відомство нагадало, що це тимчасово окупована українська територія.

Також італійський телеканал потрапив у скандал з картою Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: