Електронна освіта: що пропонують в МОН

Читать на русском
Міністерство освіти і науки України планує експеримент по впровадженню електронних підручників для школярів.

Міністерство освіти і науки України (МОН) оприлюднило проект Плану реалізації експерименту по впровадженню електронних підручників і Національної електронної освітньої платформи.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МОН, передає «Слово і Діло».

Як повідомили в МОН, документ містить загальні підходи до проведення апробації дослідних зразків е-підручників, а також поетапного запровадження їх в школах і спільне бачення структури та функціонування е-платформи.

Почати впровадження електронних підручників в школах хочуть вже в 2018-2019 навчальному році та триватиме воно до кінця 2020-2021 навчального року.

За цей час в МОН планують дослідити використання експериментальних зразків за 41 назвою підручників: 5 назв в перший рік, 13 - у другій, 23 - в третій.

У відомстві уточнили, що ресурсом для розміщення електронного освітнього контенту і забезпечення вільного доступу до е-підручників буде Національна освітня е-платформа.

Так, як повідомляється, всього вона буде містити мінімум 9 функціональних модулів.

Уже в цьому році в рамках Національної освітньої е-платформи планується створити модулі, які забезпечать прозору експертизу е-підручників, а також механізми їх відбору.

За планами МОН, не пізніше 23 березня мають розпочатися очні консультації з потенційними виробниками дослідних зразків електронних підручників, які будуть брати участь в експерименті.

«До 30 березня МОН прийматиме листи від розробників програмного забезпечення, постачальників технічних рішень і контенту, комерційних та неприбуткових підприємств, наукових і дослідницьких установ, які хотіли б взяти участь в розробці Національної освітньої електронної платформи», - анонсували в відомстві.

Не пізніше 6 квітня 2018 року буде розглянуто пропозиції і оголошений план подальших дій.

22 серпня 2017 року міністр освіти і науки Лілія Гриневич пообіцяла, що всі школи вчасно, до 1 вересня, отримають підручники, але не змогла виконати обіцяне.

Раніше уряд прийняв нові стандарти початкової школи.

Також, українських школярів навчать, як розрізняти фейкові новини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: