Хабар детективу НАБУ в справі Альперіна: ГПУ отримала доступ до телефонів фігурантів

Читать на русском
Слідчі Генпрокуратури отримали доступ до деяких документів Антикорупційного бюро у справі про пропозицію хабара детективу.

Слідчі з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України отримали доступ до інформації щодо абонентських номерів двох фігурантів кримінального провадження за фактом пропозиції хабара одеським бізнесменом Вадимом Альперіним керівнику головного підрозділу детективів НАБУ Андрію Калужинському за вирішення питання про зняття арешту з рахунків Київської міської митниці.

Таке рішення ухвалив Печерський районний суд міста Києва за результатами розгляду клопотання працівника Генпрокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Слідчий ГПУ просив надати тимчасовий доступ до відомостей про вхідні та вихідні дзвінки мобільних телефонів двох фігурантів розслідування; типи з'єднань; дату, час і тривалість з'єднань тощо. Також у прокуратурі просили надати тимчасовий доступ до деяких документів, що зберігаються в приміщенні НАБУ: службової записки Бюро від жовтня, клопотань про арешт рахунків Київської міської митниці; судових рішень про арешт рахунків Київської міської митниці; листів головного управління Державної казначейської служби України в місті Києві, Київської та Київської міської митниці.

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, Альперіну обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави майже в 21 мільйон гривень. Однак згодом Апеляційний суд зменшив заставу до 140 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: