Суд пом'якшив запобіжний захід скандальному екс-прокурору ГПУ Сусу

Читать на русском
Колишньому скандально відомому слідчому ГПУ Дмитру Сусу змінили запобіжний захід на заставу в майже 1,8 млн грн.
Дмитро Сус

Підозрюваному детективами НАБУ в заволодінні майном і декларуванні недостовірної інформації колишньому заступнику начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури Дмитру Сусу пом'якшили запобіжний захід, призначивши заставу.

Таке рішення ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва менше тижня тому за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, пише «Слово і Діло».

Працівник НАБУ просив змінити запобіжний захід для Суса з домашнього арешту на заставу в розмірі понад 5 мільйонів гривень. Однак суддя лише частково задовольнив клопотання, встановивши розмір застави для екс-прокурора ГПУ в 1 мільйон 762 тисячі гривень.

Водночас, у разі внесення застави на підозрюваного покладуть наступні зобов'язання: прибувати за першим викликом; не відлучатися з Хмельницького та області без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; не спілкуватися зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, суд надав НАБУ доступ до книги обліку речових доказів ГПУ в справі Суса.

Раніше суд заарештував квартири, авто та земельні ділянки екс-прокурора ГПУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: