Чумак не підтримав постанову про виведення Савченко з комітету ВРУ з питань нацбезпеки

Читать на русском
Нардеп був відсутній на голосуванні, незважаючи на те, що пообіцяв підтримати рішення про виведення Савченко з парламентського комітету з питань нацбезпеки.
Віктор ЧумакСлово і Діло

Народний депутат України Віктор Чумак пообіцяв, що підтримає постанову про виведення Надії Савченко з комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони.

Таку обіцянку він дав 15 грудня 2016 року, відповідаючи на запитання ведучої телеканалу NewsOne, нагадує «Слово і Діло».

«Так, скоріш за все, так. Навіть якщо Надія вважає, що в неї є своя окрема місія, питання зовнішньої політики – це не питання, які вирішує одна особа. Складні питання зовнішньої політики мають узгоджуватися з усіма політичними відомствамі країни», – заявив Чумак.

У березні 2018 року Верховна Рада ухвалила рішення про виключення Надії Савченко зі складу комітету з питань національної безпеки і оборони. При цьому Чумак був відсутній під час голосування, хоча вранці пройшов електронну реєстрацію. Таким чином, нардеп не виконав свою обіцянку.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Чумак дав 37 обіцянок, з яких 13 виконав, а 14 – провалив.

Раніше ми повідомляли, що комітет із питань регламенту і організації роботи Верховної Ради вже отримав подання гепрокурора Луценко про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Також «Слово і Діло» писало, що Савченко внесли до бази сайту «Миротворець».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: