Чумак розповів, чому хочуть зірвати впровадження е-декларування

Читать на русском

Якщо е-декларації заповнять Президент, прем'єр і генпрокурор, то їх побіжать здавати всі, вони  чекають подачі декларацій найвищим керівництвом країни.

Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції Віктор Чумак переконаний, що ще будуть спроби зірвати впровадження е-декларування.

Про це нардеп розповів «Слову і Ділу» в кулуарах Верховної Ради.

«Те, що відтягується до останнього – це однозначно. Але я думаю, що ще будуть спроби зірвати впровадження. Я не виключаю навіть землетрусу в деяких окремих будівлях, якоїсь форс-мажорної ситуації, стихійного лиха, пожежі, вибуху, підпалу... Я не виключаю навіть те, що вибухне сервер, який стоїть у Державній службі захисту інформації.», – розповідає нардеп.

Е-декларування – це найбільший банк даних, пояснює нардеп, приховати маєтки та автомобілі буде неможливо.

«В одному місці можна буде знайти всі відомості щодо статків усіх українських політиків, чиновників, прокурорів, суддів і т.п. Саме через це його хочуть «завалити». Можна знайти прокурора або суддю, який все життя пропрацював в судовій системі і отримував 5-7 тисяч гривень, а володіє маєтками вартістю в мільйони доларів, парком автомобілів та офшорними компаніями. Це все можна буде побачити в одному місці», – розповідає народний депутат.

Чумак також переконаний, якщо е-декларації заповнять Президент, прем'єр і генпрокурор, то їх побіжить здавати решта. Люди чекають подачі декларацій найвищим керівництвом країни.

Нагадаємо, раніше розробники визнали збій системи е-декларування.

Чумак рассказал, почему хотят сорвать внедрение е-декларированияSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: