Розенко пояснив, як відбуватиметься монетизація пільг на проїзд

Читать на русском
Обмеження в 30 пільгових поїздок на місяць у рамках монетизації пільг на проїзд у транспорті уряд 14 березня не затверджував.

Обмеження в 30 пільгових поїздок на місяць у рамках монетизації пільг на проїзд у транспорті уряд 14 березня не затверджував.

Відповідну заяву зробив у четвер, 15 березня, віце-прем'єр-міністр Павло Розенко на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Зокрема, він зробив декілька уточнень щодо некоректно «розігнаної» 14 березня хвилі з монетизації пільг на транспорті для всіх категорій пільговиків.

«Жодних обмежень у «30 поїздок на місяць» уряд вчора (14 березня – ред.) не затверджував. Це дезінформація, яка вчора активно крутилася в ЗМІ. Вчора уряд затвердив мінімальну соціальну норму. Це гарантія, нижче якої місцевий орган влади не має права розраховувати монетизовану виплату пільговику», – пояснив Розенко.

За його словами, пільги надаватимуться або в безготівковій (як зараз), або в готівковій формі. Рішення ж про «монетизацію пільг» ухвалюватиме місцевий орган влади, підкреслив віце-прем'єр.

Монетизація субсидій: коли почнуться виплатиУ Міністерстві фінансів відбулася зустріч представників об'єднань співвласників багатоквартирних будинків і житлово-будівельних кооперативів (ОСББ/ЖБК).

«З огляду на те, що пільги на транспорт зараз фінансуються з місцевих бюджетів, Кабінет міністрів надав право саме місцевим органам вирішувати питання безготівкової/монетизованої форми пільг. Лише тоді, коли місцева рада ухвалить рішення про «монетизацію», набуває чинності й «Порядок надання пільг у грошовій формі...», який вчора був схвалений урядом», – зазначив Розенко.

Він також додав, що органам місцевого самоврядування надали право встановлювати будь-яку кількість поїздок для пільговиків, але не меншу за мінімальну соціальну норму.

«Тобто, якщо місцева рада ухвалить рішення про монетизацію пільг, вона має встановити й відповідні соціальні нормативи», – підкреслив віце-прем'єр.

Раніше Розенко провалив терміни монетизації субсидій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: