Офіційний бойкот: Україна більше не виступатиме на змаганнях у Росії

Читать на русском
Міністр молоді і спорту України Ігор Жданов підписав наказ, яким забороняється участь українських спортсменів у всіх змаганнях, які відбуваються на території Російської Федерації.

Міністр молоді і спорту України Ігор Жданов підписав наказ, який забороняється участь українських спортсменів у всіх змаганнях, які відбуваються на території Російської Федерації.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Олімпіада-2018: Україна не увійшла до топ-20 медального залікуНа Олімпіаді-2018 в Південній Кореї України представили 33 спортсмени. В загальному заліку українці отримали 21-ше місце.

«Я підписав новий наказ – про те, що згідно з нещодавно ухваленим законом України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях», українські спортсмени не братимуть участь у жодних змаганнях, що проходять на території РФ», – повідомив Жданов.

Він нагадав, що два роки тому був виданий наказ про заборону участі українських спортсменів у комерційних змаганнях, які не проходять під патронатом міжнародних федерацій. При цьому участь в офіційних змаганнях, чемпіонатах світу і Європи, етапах Кубків світу дозволялася. Однак, за словами міністра, «сьогодення вимагає від нас більш рішучих дій», тому був виданий новий наказ.

«Хочу додати, що змагання в Росії, з оглядом на внутрішню й зовнішню політику цієї держави, є просто небезпечними для наших спортсменів», – зазначив Жданов.

Також він підкреслив, що Мінмолодьспорту закликає міжнародні федерації не призначати змагань на території Росії, «де систематично нехтують міжнародним законодавством у сфері спорту та яка є порушником кодексу ВАДА».

Олімпіада-2018: Україна не увійшла до топ-20 медального залікуНа Олімпіаді-2018 в Південній Кореї України представили 33 спортсмени. В загальному заліку українці отримали 21-ше місце.

Як відомо, Росія не зможе проводити на своїй території міжнародні спортивні змагання вже з 1 квітня 2018 року.

Раніше українська біатлоністка Віта Семеренко вибачилася перед уболівальниками за скандал зі зміною складу в естафету на Олімпіаді-2018.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: