Євросоюз продовжив санкції проти Росії

Читать на русском
Європейський Союз формально затвердив рішення ще на півроку продовжити дію економічних санкцій проти Росії через її агресію щодо України.

Європейський Союз формально затвердив рішення ще на півроку продовжити дію економічних санкцій проти Росії через її агресію щодо України.

Про це у себе в Twitter повідомив брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк, пише «Слово і Діло».

«Економічні санкції ЄС проти Росії знову продовжили на шість місяців», - написав він.   Пізніше рішення було опубліковано на офіційному сайті Ради ЄС.

«21 грудня Рада ЄС продовжила економічні санкції, спрямовані проти окремих секторів російської економіки, до 31 липня 2018 року», - йдеться в повідомленні.

Це рішення було ухвалено після того, як на саміті ЄС президент Франції Еммануель Макрон і Кацлер Німеччини Ангела Меркель повідомили про стан виконання Мінських угод і констатували, що вони до цих пір не виконані. Тому було ухвалено політичне рішення про продовження санкцій.

Нагадаємо, Міністерство торгівлі США внесло в чорний список ще дві російських оборонних компанії, діяльність яких «суперечить інтересам нацбезпеки США».

Як повідомлялося, голова Євроради Дональд Туск підтвердив рішення Європейського Союзу про продовження антиросійських санкцій на шість місяців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: