Карта АТО: ситуація на сході України станом на 5 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 5 березня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Мінстерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Російсько-окупаційні війська вкотре яскраво продемонстрували абсолютне небажання дотримуватися будь-яких мирних домовленостей. Спільне рішення Тристоронньої контактної групи про всеосяжне, стале та безстрокове припинення вогню, яке мало початися опівночі 5 березня, вже вночі було порушене окупантами із застосуванням мінометів.

Протягом 4 березня усі 7 ворожих обстрілів наших оборонних позицій визначені як прицільні. Загалом у наш бік було випущено понад 50 мін калібрів 120 та 82 мм, а також здійснено близько 10 пострілів з танку.

Військовослужбовці Збройних Сил України двічі відкривали вогонь у відповідь зі стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ жодний захисник України не був поранений та травмований.

Напрямки:

Луганський напрямок

4 березня на противник тричі порушив режим припинення вогню ввечері.

Двічі під тривалими обстрілами російсько-окупаційних військ з мінометів калібру 82 мм, станкових гранатометів та стрілецької зброї опинялися наші опорні пункти в районі Щастя.

Ще один ворожий обстріл із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм зафіксовано нашими військовими в районі Луганського, що на Світлодарській дузі.

Донецький напрямок

Минулої доби противник 4 рази відкривав вогонь по позиціях Збройних Сил України.

Перший ворожий обстріл з мінометів 120 калібру був зафіксований нашими військовими в районі Мар’їнки з опівночі.

Найбільшу активність на Донецькому напрямку противник проявляв в районі Павлополя. Протягом півтори години, починаючи з 07:00 ранку, противник обстрілював наші опорні пункти з мінометів калібру 120 мм, БМП, станкових гранатометів та стрілецької зброї і навіть з озброєння танку.

Ще один мінометний обстріл наших позицій з калібру 120 мм відбувся в районі Широкиного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: