Підозрюваних у розтраті кіотських грошей відпустили під особисте зобов'язання

Читать на русском
Райсуд Києва вирішив відпустити під особисте зобов'язання двох підозрюваних у справі про розтрату кіотських грошей.

Колишнього керівника Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України та директора приватної фірми відпустили під особисте зобов'язання у справі про розтрату кіотських грошей.

Таке рішення прийняв Печерський районний суд міста Києва, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Судовий репортер».

22 лютого Генпрокуратура повідомила про підозри колишньому виконувачу обов'язків гендиректора Держінвестпроекту та екс-керівникові ТОВ «Інтертехенерго».

Йдеться про заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, повторно та у великих і особливо великих розмірах, а також про видачу службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

За матеріалами справи, у 2012-2013 роках працівники Держінвестпроекту за попередньою змовою із невстановленими особами організували та провели закупівлі робіт з утеплення закладів освіти і охорони здоров’я в Запорізькій, Миколаївській, Харківській та інших областях, переможцями яких стали СП ТОВ «Авалон» і ТОВ «Інтертехенерго».

У подальшому керівник «Інтертехенерго» у документах начебто завищив вартість робіт на 11 млн грн і Держінвестпроект їх оплатив.

Прокурор вимагав застосувати до кожного із підозрюваних заставу у розмірі 11 млн грн.

Але суд вирішив, що недостатність застосування більш м'яких запобіжних заходів прокурором недоведена і призначив особисте зобов’язання.

Крім того, в екс-керівника Держінвестпроекту арештовані квартира і три автомобілі, а в екс-директора «Інтертехенерго» арештовані будинок і домоволодіння.

За матеріалами справи, у 2013 році компанія «Інтертехенерго» отримала замовлень від «Держінвестпроекту» на суму 634 млн грн.

У часи президентства Віктора Януковича «Інтертехенерго» пов’язували з оточення екс-нардепа від Партії Регіонів Юрія Іванющенка. Але після зміни влади у 2014 році «Інтертехенерго» продовжило отримувати підряди Держінвестпроекту.

Нагадаємо, НАБУ встановило особу дев'ятого підозрюваного у справі кіотських грошей.

Пізніше, САП скерувала до суду обвинувальний акт у справі кіотських коштів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: