САП скерувала до суду обвинувальний акт у справі Кіотських коштів

Читать на русском
У Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі повідомили про передачу до суду справи про Кіотські гроші.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували до Солом'янського районного суду міста Києва обвинувальний акт у справі Кіотських коштів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу САП.

«За результатами досудового розслідування кримінального провадження за фактом замаху на заволодіння коштами, отриманими Україною в рамках Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату як компенсації продажу одиниць установленої кількості викидів парникових газів, САП 6 червня обвинувальний акт скеровано до Солом’янського районного суду міста Києва для розгляду по суті», – заявили в САП.

За інформацією прокуратури, слідством було встановлено, що група осіб, до складу якої входили службові особи ДП «Укрекоресурс», шляхом забезпечення перемоги фіктивних компаній у тендерних процедурах «Капітальний ремонт шляхом технічного переоснащення світильників на основі ламп розжарювання на світильники на основі LED-технологій для скорочення викидів парникових газів та покращення соціально-економічних умов» вчинили замах на заволодіння державними коштами у сумі 336 млн грн.

У САП додали, що у справі до кримінальної відповідальності притягнуто директора ДП «Укрекоресурс» Коваля О.Ю.; двох співробітників ДП «Укрекоресурс» − членів комісії з проведення конкурсних торгів Кравченка Р.В. та Добриловську О.А.; директора комунального підприємства «Одесміськсвітло» Прокопця О.В. і колишнього працівника ВП «Южно-Українська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» Соколова Д.Д.

«Вироками судів вже засуджено двох осіб (Слєпченко А.В. та Безпала О.В.) за вчинення фіктивного підприємництва (ч. 1 ст. 205 КК України)», – додали в прокуратурі.

Нагадаємо, обіцяні міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим «кіотські» авто так і не доїхали до Нацполіції.

Раніше НАБУ встановило особу дев'ятого підозрюваного у справі «кіотських» грошей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: