Порошенко пропонує створити енергетичну біржу

Читать на русском
В Україні необхідно створити енергетичну біржу для зміцнення енергетичної незалежності країни.

В Україні необхідно створити енергетичну біржу для зміцнення енергетичної незалежності країни.

Про це сьогодні, 28 лютого, під час прес-конференції заявив президент Петро Порошенко, пише «Слово і Діло».

«Якою я бачу ситуацію щодо формування цін на будь-які енергетичні активи, газ, Баумгартен+, або інший хаб+, так як саме в угоді з Міжнародним валютним фондом записано імпортний паритет. Імпортний паритет - це орієнтація на біржу. Не подобається Роттердам+ , запропонуйте Варшаву+, Бремен+. Мені не те, що не подобається, я вважаю, що в Україні повинна бути створена енергетична біржа. Ми повинні вибрати: або у нас комунізм/соціалізм і ціни будуть приводитися, як вони наводилися зверху, чиновником, або це буде визначатися ринком - попитом і пропозицією, з урахуванням імпортних поставок. Упевнений, біржу необхідно створити», - сказав він.

За словами Порошенка, держава повинна відсторонитися від регулювання цін.

«Якщо в одного виробника собівартість вища, в іншого - нижча, то не повинен чиновник будь-якого рангу регулювати ціни на цукор, бензин або на м'ясо. Це тільки призводить до галопуючої інфляції або неконтрольованого зростання цін», - додав він.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики Ігор Насалик обіцяв, що протягом трьох років енергетична галузь, зокрема теплова генерація, позбудеться залежності від антрацитної групи вугілля. Всі його обіцянки – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: