Гройсман вирішив особисто захищати бізнес (доповнено)

Читать на русском
Уряд затвердив постанову про створення міжвідомчої комісії із захисту бізнесу, яку очолить прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Уряд затвердив постанову про створення міжвідомчої комісії із захисту бізнесу, яку очолить прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Як інформує «Слово і Діло», таке рішення уряд ухвалив 28 лютого, передає «Інтерфакс-Україна».

«Комісія складатиметься з абсолютної більшості бізнес-асоціацій і правоохоронців, там не буде силовиків», – пояснив міністр юстиції Павло Петренко, презентуючи цю постанову.

Комісія, зокрема, контролюватиме виконання норм закону «маски-шоу – стоп», який парламент ухвалив у 2017 році. Вона займатиметься розглядом справ про порушення прав бізнесу, зокрема щодо обшуків, зазначив міністр юстиції.

За словами Петренка, комісія працюватиме в публічному режимі, її робота передбачає системну відповідь уряду щодо зміни законодавства або кадрових рішень.

Гройсман запропонував провести перше засідання комісії в березні щодо ситуації з тиском на бізнес з боку силових органів. Він також додав, що до комісії увійшли бізнес-омбудсмен, Союз українських підприємців, Європейська бізнес-асоціація, Американська торгово-промислова палата, представники профспілок, Федерація роботодавців.

Порошенко спростив ведення бізнесуПрезидент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів.

Як повідомлялося, уряд пропонує парламенту зняти обмеження на проведення Державною службою з питань праці перевірок дотримання законодавства про працю підприємствами.

Раніше Гройсман закликав відмовитися від монополії касових апаратів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: