Петриківський розпис та Опішнянську кераміку внесли до нематеріальної культурної спадщини

Читать на русском
Україна затвердила національний перелік елементів нематеріальної культурної спадщини, до якого внесла 9 елементів.

Україна затвердила національний перелік елементів нематеріальної культурної спадщини, до якого внесла 9 елементів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Міністерство культури.

Згідно з наказом Мінкульту №105 від 12 лютого 2018 року, зокрема, до національних елементів нематеріальної спадщини зараховані: традиція Косівської мальованої кераміки, Кролевецьке переробне ткацтво, Опішнянська кераміка, Петриківський декоративний розпис, козацькі пісні Дніпропетровщини, пісенна традиція села Лука Київської області, технологія виконання вишивки «білим по білому» й традиція рослинного килимарства селища Решетилівка Полтавської області, а також орнек (кримськотатарський орнамент).

Український пам'ятник потрапив до Книги рекордів ГіннесаГранітний пам'ятник, встановлений на території етнографічного комплексу Фрумушика-Нова в Тарутинському районі Одеської області, офіційно визнали найвищою в світі статуєю чабана.

Нагадаємо, будинок промисловості (Держпром), розташований на площі Свободи в Харкові, став пам'ятником національного значення.

Як відомо, Україна закликає установу ООН з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) вжити заходів для збереження Ханського палацу в Бахчисараї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: