Ще одне місто закрило школи на карантин через грип

Читать на русском
У зв'язку з підвищенням рівня захворюваності на грип та ГРВІ у школах Сум з понеділка, 26 лютого, запроваджують карантин.

У зв'язку з підвищенням рівня захворюваності на грип та ГРВІ у школах Сум з понеділка, 26 лютого, запроваджують карантин.

Про це повідомили у прес-службі Сумської міськради, пише «Слово і Діло».

Грип в Україні. Де закривають школи на карантинУ навчальних закладах у зв'язку із загостренням епідеміологічної ситуації із захворюваністю на грип та ГРВІ продовжують карантин. Зокрема, школи закриті в Івано-Франківську, Ужгороді та Кропивницькому.

«Комісія вирішила запровадити карантин у закладах загальної середньої освіти міста до 3 березня включно, перевести дитячі садки на черговий режим роботи, заборонити роботу позашкільних установ, проведення масових заходів», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що, крім того, вирішено запровадити масочний режим у лікувальних установах міста та обмежити відвідування хворих, забезпечити дезинфекцію комунального і приватного транспорту, посилити роботу пунктів обігріву.

Повідомляється, що на поточному тижні в Сумах зареєстровано 2970 випадків захворюваності на грип та ГРВІ, що на 14,5% більше, ніж на попередньому тижні. Серед хворих — 64% дітей до 18 років. На сьогодні в стаціонарі на лікуванні перебувають 148 хворих дітей. Станом на 23 лютого в Сумах не працювали вже 11 шкіл, у деяких школах вжили карантинні заходи щодо окремих класів.

Раніше в навчальних закладах Ужгорода в зв'язку з загостренням епідеміологічної ситуації із захворюваністю на грип та ГРВІ на тиждень продовжили карантин.

Нагадаємо, епідпоріг в період з 12 по 18 лютого перевищено в п'яти областях України - Житомирської, Київської, Рівненської, Хмельницької та Чернівецької.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: