У Росії відреагували на закон щодо Донбасу

Читать на русском
У Лаврова звинуватили Україну в порушенні Мінських домовленостей і бажанні насильно вирішити конфлікт на Донбасі.

У МЗС РФ заявили, що Україна націлена на силове вирішення конфлікту на Донбасі.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ, яку було оприлюднено в суботу, 24 лютого, у зв'язку з набранням чинності закону про реінтеграцію Донбасу, пише «Слово і Діло».

Законопроект про реінтеграцію Донбасу: погрози Кремля та іміджеві втрати для РФГолова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Україна зробить колосальну помилку щодо зламу Мінських угод, якщо ухвалить законопроект про реінтеграцію Донбасу. Оцінили ситуацію експерти.

У заяві йдеться, що Захід повинен вплинути на Київ, щоб не допустити згубного для України сценарію.

«Практичне застосування цього закону загрожує ризиками серйозної ескалації обстановки на південному сході України. Сподіваємося, що її західні куратори усвідомлюють це і зуміють використати наявний у них вплив на Київ, щоб не допустити втілення в життя згубного для української державності сценарію, що загрожує непередбачуваними наслідками для європейської стабільності і безпеки», - йдеться в повідомленні.

У Росії також вважають, що підписавши закон, Порошенко «фактично перекреслив Мінські угоди, розв'язавши руки «партії війни».

Нагадаємо, закон України Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях (закон про реінтеграцію Донбасу), опублікований у п'ятницю в газеті Верховної Ради «Голос України», набрав чинності в суботу, 24 лютого.

Раніше представник Держдепу США з питань України Курт Волкер заявляв, що закон про реінтеграцію Донбасу не дуже змінить ситуацію в регіоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: