Прифронтовій Авдіївці газ так і не дали

Читать на русском
Новозбудований газопровід до Авдіївки не пройшов необхідного випробовування, тож газопостачання Авдіївки та 7 сіл Ясинуватського району наразі не є можливим.

Новозбудований газопровід до Авдіївки не пройшов необхідного випробовування, тож газопостачання Авдіївки та 7 сіл Ясинуватського району наразі не є можливим.

Про це повідомили у ПАТ «Донецькоблгаз», пише «Слово і Діло».

У компанії зазначили, що департамент розвитку базових галузей промисловості ДонОДА та генпідрядник будівництва газопроводу - ТОВ «Теплоенерго-комплект» - провели продувку, заповнення та випробування новозбудованого газопроводу від ГРС смт. Очеретине до Авдіївки.

«Газопровід необхідного випробування не пройшов через наявне падіння тиску. Газопостачання споживачів Авдіївки і 7 сіл Ясинуватського району унеможливлюється через загрозу для життя та здоров’я населення», - заявили у «Донецькоблгазі».

Як відомо, новий газопровід до Авдіївки будують в обхід окупованих територій: на початку червня 2017 року обстріли пошкодили магістральний газопровід, через що без газу залишились 20 тисяч жителів Авдіївки та населених пунктів Ясинуватського району.

У грудні 2017 року глава Мінрегіонбуду Геннадій Зубко заявляв, що Авдіївка може отримати новий газопровід до Нового року, а у січні 2018 року очільник Донеччини Павло Жебрівський - що новий газопровід повністю готовий до випробувань.

Зубко так і не добудував газопровід до Авдіївки в 2017 роціГазопровід до Авдіївки Зубко обіцяв добудувати до кінця 2017 року. Незважаючи на це, жителі населеного пункту зустрічали Новий рік у холодних будинках.

На початку лютого Жебрівський звинуватив ПАТ «Донецькоблгаз» у саботажі подачі газу мешканцям Авдіївки і селищ Ясинуватського району, у компанії ці звинувачення відкидають.

Станом на 19 лютого у «Донецькоблгазі» заявляли, що повністю готові до виконання робіт з відновлення газопостачання Авдіївки і 7 селищ Ясинуватського району.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: