У Кабміні розробили методику оцінки бідності

Читать на русском
Три міністерства затвердили методику комплексної оцінки бідності. Методика передбачає визначення 3 груп критеріїв.

Уряд розробив методику визначення «глибини» бідності українців.

Про це йдеться в спільному наказі Мінсоцполітики, Мінекономрозвитку, Мінфіну та Держстату, передає «Слово і Діло».

ЄС ухвалив стратегію боротьби з бідністю на планетіЄС ухвалив стратегічний план співпраці з країнами, що розвиваються, центральна мета якого - викорінення бідності в світі.

Відзначається, що методика розроблена на виконання стратегії подолання бідності. Документ передбачає визначення 3 груп критеріїв оцінки бідності.

1-я група (основні монетарні критерії бідності): сукупні еквівалентні витрати особи нижче 75% медіанного рівня середньодушових еквівалентних сукупних витрат; сукупні еквівалентні витрати особи нижчим за фактичний (розрахункового) прожиткового мінімуму в середньому на душу населення; загальні еквівалентні доходи особи нижчим за фактичний прожитковий мінімум у середньому на душу населення; загальні еквівалентні доходи особи нижче законодавчо встановленого прожиткового мінімуму в розрахунку на місяць у середньому на одну людину.

Для основних монетарних критеріїв бідності розраховуються наступні показники: сукупний дефіцит доходу бідного населення; середній дефіцит доходу бідного населення; глибина бідності.

2-я група (інші монетарні критерії бідності): еквівалентні витрати особи за межею бідності, визначеної Організацією Об'єднаних Націй (ООН) для країн Центральної та Східної Європи як гривневий еквівалент 5,05 долара відповідно до паритету купівельної спроможності; середньодушові еквівалентні доходи особи нижче 60% медіанного рівня середньодушових еквівалентних доходів за шкалою еквівалентності Європейського Союзу.

3-тя група (немонетарний критерій бідності): наявність у домогосподарствах через брак коштів 4 з 9 ознак депривації (скорочення або повне позбавлення можливості задовольняти основні потреби).

Раніше повідомлялося, що в Кабміні виступають проти підвищення цін на газ для українців.

Нагадаємо, що уряд планує створити реєстр одержувачів субсидій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: