У Гройсмана схвалили підвищення пенсій військовим

Читать на русском
Український уряд у середу, 21 лютого, схвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям у середньому на 1,5 тис. грн.

Український уряд у середу, 21 лютого, схвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям у середньому на 1,5 тис. грн.

Рішення представив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання Кабміну, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Зазначається, що ухвалене рішення не потребує змін чинного законодавства, й воно буде чинним до моменту напрацювання та ухвалення відповідного законопроекту, який сьогодні обговорюється на різних майданчиках.

«Ми почали дискусію про пенсії військовослужбовцям восени. Це надзвичайно важливий закон, який встановлює справедливість щодо військових. Я обіцяв із 1 січня підвищити пенсії, і я пам'ятаю про це. Але дискусії щодо проекту закону тривають. І вони можуть тривати місяць і два. Я пам'ятаю, що обіцяв. Тому сьогодні ми ухвалюємо рішення про підвищення пенсій для військовослужбовців – у середньому на 1,5 тисячі гривень. Нарахування почнуться від сьогодні», – сказав Гройсман.

Глава уряду повідомив, що рішення було напрацьоване спільно фахівцями Мінекономрозвитку, Мінсоцполітики та Мінфіну.

Стало відомо, на скільки збільшать пенсію військовимУнаслідок реформи пенсійного забезпечення військовослужбовців їхня пенсія збільшиться на 77%.

«Рішення ухвалене й процес почнеться. А між тим я закликаю всі сторони працювати над тим, щоб розробити новий закон, який відновить соціальну справедливість щодо військовослужбовців», – додав прем'єр-міністр.

Як відомо, військовим пообіцяли збільшити пенсію на 77%.

Нагадаємо, «Слово і Діло» аналізувало, як політики обіцяють підвищити виплати військовим пенсіонерам в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: