Польща створить новий орган для боротьби з фашизмом

Читать на русском
В уряді Польщі створять міжвідомчу групу для боротьби з проявами фашизму та інших тоталітарних ідеологій.

В уряді Польщі створять міжвідомчу групу для боротьби з проявами фашизму та інших тоталітарних ідеологій.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив очільник канцелярії прем'єр-міністра Польщі Міхал Дворчик, повідомляє RMF24.

У Польщі хочуть внести зміни до скандального законуКонституционный суд Польши может принять во внимание опасения украинцев относительно изменений в закон об Институте национальной памяти и несколько изменить его.

Як очікується, новий орган очолить голова МВС.

«До цього органу увійдуть представники всіх міністерств, яких стосується ця проблематика, головою, скоріш за все, стане міністр внутрішніх справ», – заявив Дворчик.

За його словами, новий орган матиме консультативний і консультативно-координаційний характер.

У суботу голова МВС Польщі Йоахім Брудзинський звернувся до прем'єра Матеуша Моравецького з пропозицією створити орган для боротьби з фашизмом. Метою такого органу має стати протидія пропаганді фашизму та інших тоталітарних ідеологій і злочинів на ґрунті ненависті та національних відмінностей. Прем'єр оцінив пропозицію як «дуже добру ініціативу».

До органу мають увійти представники МВС, Мін'юсту, МЗС, Мінкульту, поліції, прикордонної служби, агентства внутрішньої безпеки та прокуратури.

Нагадаємо, в Ізраїлі свастикою розмалювали вхід до посольства Польщі.

Раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький процитував слова єврейського рабина, який поставив Богдана Хмельницького в один ряд із Гітлером і Гіммлером як найбільших злочинців проти євреїв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: