Зі складу «Київенерго» виділили компанію

Читать на русском
Збори акціонерів компанії Ріната Ахметова Київенерго ухвалили рішення про виділення зі складу однієї із систем розподілу.

Акціонери «Київенерго» вирішили виділити зі складу компанії оператора систем розподілу ДТЕК «Київські електромережі».

Таке рішення було ухвалено ще 22 грудня на зборах акціонерів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу компанії.

На момент зборів акціонерів найбільшими власниками голосуючих акцій «Київенерго» були підконтрольні СКМ Ріната Ахметова компанії: DTEK Holdings Limited – 25%, DTEK Energy B.V. – 29%, Ornex Limited – 21% і ДТЕК Енерго - 18%.

«Створена компанія буде здійснювати діяльність з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж. У зв'язку з цим «Київенерго» передає на баланс ПАТ «ДТЕК «Київські електромережі» права, зобов'язання та майно для реалізації дистрибуційного бізнесу. Очікується, що державна реєстрація нової компанії буде завершена в лютому 2018 року», – йдеться в повідомленні.

При цьому «Київенерго» збереже за собою діяльність із постачання електроенергії.

У зв'язку з реорганізацією акціонери вирішили конвертувати 108,4 млн акцій «Київенерго» номінальною вартістю 0,25 грн кожна в таку ж кількість акцій «Київенерго» номінальною вартістю 0,05 грн кожна і ДТЕК «Київські електромережі» номінальною вартістю 0,2 грн кожна.

«Таким чином, всі поточні акціонери стануть власниками акцій «Київенерго» і ДТЕК Київські електромережі», – уточнюють у прес-службі.

За даними прес-служби «Київенерго», створення нових товариств ніяк не вплине на обсяг прав і обов'язків за договорами на управління комунальним майном, укладеним між Київською міською радою та «Київенерго». Право власності громади Києва на ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, завод «Енергія», теплові мережі та інші об'єкти залишається непорушним.

Нагадаємо, в «Київенерго» планували провести реорганізацію. Раніше в компанії попереджали про віялові відключення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: