Столтенберг прокоментував членство України в НАТО

Читать на русском
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що питання членства України в Альянсі може бути розглянуте після проведення Києвом реформи у сфері оборони.

Вступ України до НАТО можуть розглянути після проведення Києвом реформи у сфері оборони.

Про це в середу, 14 лютого, заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг на прес-конференції в Брюсселі, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що рішення про вступ України до НАТО прийматиметься на референдуміСказано 1 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Зараз особлива увага приділяється проведенню реформ в Україні. Я вітаю заяву України про приділення особливої ​​уваги цій реформі. Питання членства буде розглянуте залежно від тих успіхів, яких доб'ється Україна в цьому напрямку», – сказав він.

Разом із тим Столтенберг високо оцінив рівень партнерських відносин між Україною та Альянсом. Він також пообіцяв надавати політичну й практичну підтримку Україні.

«Ми продовжуватимемо зміцнювати наше партнерство й продовжуватимемо роботу з офіційним Києвом», – підкреслив Столтенберг.

У НАТО ще не визначилися з політикою щодо КримуНАТО розуміє, що південний напрямок потребує посилення, і, можливо, там відбудеться додаткове розгортання сил, але як це буде і коли - залежить від Росії.

Раніше Столтенберг анонсував зустріч із Порошенком.

Нагадаємо, за словами генсека НАТО, двері Північноатлантичного альянсу відкриті для України, проте рішення про прийняття до своїх лав ухвалюватимуть усі 29 членів організації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: