НАТО висунуло Росії умову для розміщення «Іскандерів»

Читать на русском
Росія повинна діяти прозоріше в питаннях розміщення ракетних комплексів «Іскандер» в Калінінградській області, заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг.

Росія повинна діяти прозоріше в питаннях розміщення ракетних комплексів «Іскандер» в Калінінградській області, заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг.

За його словами, Москва не надає достатньої інформації про свої плани при веденні військової діяльності в регіоні, пише «Слово і Діло».

Навчання «Захід-2017»: які висновки необхідно зробитиЖурналіст Денис Попович про підсумки навчань Захід-2017, побоювання Лукашенка та перемоги Вейшнорії над російською армією.

«Росія багато років тому заявляла, що має намір розмістити «Іскандери» в Калінінграді... Все, що нам відомо, що Росія заявляла про це і що вони інвестують в інфраструктуру і посилюють військову присутність в Калінінграді ... Я закликаю Росію бути більш прозорою. І це одна з причин, чому ми вважаємо, що Рада Росії і НАТО дуже корисна», - сказав генсек за підсумками першого дня зустрічі міністрів оборони альянсу.

Він підкреслив, що в рамках цієї ради сторони обмінюються не тільки даними про військові навчання, а й про дислокацію військ.

Столтенберг відмовився більш докладно обговорювати цю тему, зазначивши, що не дає коментарів з питань, пов'язаних з розвідувальними даними.

Офіційний представник Пентагону Мішель Балданса заявила, що США продовжать стежити за майбутніми розміщеннями російського озброєння після розміщення ракетного комплексу «Іскандер» в Калінінградській області.

Нагадаємо, НАТО хоче створити нові командні центри.

Раніше Кабінет міністрів України затвердив річну національну програму під егідою Комісії Україна-НАТО на 2018 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: