Карта АТО: ситуація на сході України станом на 17 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом станом на 06:00 17 лютого 2018 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом доби, що минула, бойовики російсько-окупаційних військ продовжували свідомо порушувати режим припинення вогню. При цьому кількість обстрілів позицій наших захисників збільшилась.

Загалом минулої доби зафіксовано 20 прицільних обстрілів наших оборонних укріплень з боку російсько-окупаційних військ. При цьому противник випустив по захисниках України 70 мін калібру 120 мм, та близько 150 мін калібру 82 мм.

Наші захисники – військовослужбовці Збройних Сил України 8 разів відкривали вогонь у відповідь із не забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Внаслідок ворожих обстрілів один український захисник був поранений, ще один військовослужбовець отримав бойове травмування. Їх доставлено до медичних закладів. Стан здоров’я одного з військовослужбовців – тяжкий, іншого захисника – задовільний. Наразі їм надається уся необхідна кваліфікована допомога.

Напрямки:

Луганський напрямок

Тут ворог був найактивнішим. Зафіксовано 19 тривалих прицільних обстрілів в бік наших оборонців, більшість – на Світлодарській дузі.

Зранку та вдень бойовики російсько-окупаційних військ вели нетривалі обстріли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншого піхотного озброєння в бік захисників Залізного, Луганського, Малинового та Кримського.

З 16:00 години до опівночі зафіксовано суттєву активізацію ворога. Тривалі обстріли з мінометів калібрів 120 та 82 мм противник неодноразово вів по захисниках Луганського, Троїцького, Кримського та Світлодарська. При цьому окупанти супроводжували мінометні обстріли вказаних оборонних позицій, а також поблизу Новоолександрівки, активним вогнем з гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншого піхотного озброєння. Вночі в районі Луганського зафіксовано ще й обстріли з озброєння БМП.

Військовослужбовці Збройних Сил України відкривали вогонь у відповідь на ворожі вогневі провокації із не забороненого Мінськими домовленостями штатного піхотного озброєння.

Донецький напрямок

Зафіксовано 1 прицільний ворожий обстріл по оборонцях Тарамчука. Близько 9-ї ранку противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: