Перед катастрофою пілоти Ан-148 посварилися – ЗМІ

Читать на русском
Перед авіакатастрофою Ан-148 в Підмосков'ї в кабіні пілотів стався словесний конфлікт через різні показники швидкості на дисплеях.

Розшифровка записів мовного самописця Ан-148 свідчить про те, що перед катастрофою в кабіні пілотів сталася словесна перепалка через різні показники швидкості на дисплеях.

Як інформує «Слово і Діло», про це в четвер, 15 лютого, пише «Коммерсантъ» із посиланням на дані мовного самописця.

Названі версії падіння Ан-148 в РосіїСеред найбільш вірогідних версій падіння літака Ан-148 у Росії – моментальне руйнування двигуна під час польоту. Але версія теракту все ще не відкинута.

За даними ЗМІ, відновлений ​​запис виявився коротким. Після злету пілоти виконували передбачені інструкцією дії. Однак із невідомих причин вони не увікнули обігрів приймачів повного тиску, з яких зчитують інформацію датчики швидкості.

Розшифровка записів свідчить про те, що зіткнувшись із різними показниками швидкості на своїх дисплеях, пілоти лаялися, поки лайнер не врізався в землю.

«Лаючись, вони намагаються вирішити цю проблему, збільшуючи швидкість і нахиляючи літак до землі. Зіткнення з поверхнею відбувається вже під нечленороздільні крики пілотів», – цитує видання свого співрозмовника.

Дані розшифровки свідчать про те, що пілоти так і не зрозуміли, через що виникли спотворені свідчення швидкості на дисплеях і, відповідно, не могли впоратися з цією критичною ситуацією.

Нагадаємо, раніше комісія Міждержавного авіаційного комітету з розслідування катастрофи літака Ан-148 назвала попередню причину аварії після розшифровки даних бортового параметричного самописця.

Як повідомлялося, пасажирський літак Ан-148 «Саратовських авіаліній» зазнав аварії 11 лютого після вильоту з «Домодєдово» до Орська. Всі 65 пасажирів і шестеро членів екіпажу, які перебували на борту, загинули.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: