«Кримського диверсанта» Захтея позбавили громадянства Росії – ЗМІ

Читать на русском
Фігуранта справи кримських диверсантів Андрія Захтея позбавили російського громадянства. Захтей просив про це в березні.

Фігуранта справи «кримських диверсантів» Андрія Захтея позбавили російського громадянства. Захтей просив про це в березні.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє КримЅОЅ, повідомляє «Слово і Діло».

За інформацією видання, це пов'язано з новим звинуваченням, висунутим проти Захтея. «Диверсанту» планують висунути обвинувачення в зберіганні зброї і підробці російського паспорта.

На початку адвокат Олександр Попков повідомляв, що Захтей направив в управління ФМС Росії в окупованому Криму відповідну заяву. «Відносно мене сфальсифіковано звинувачення в особливо тяжкому злочині, і я дуже розчарований в судовій і правоохоронній системі Росії ... в зв'язку з чим не хочу залишатися громадянином цієї країни», - говорилося в заяві Захтея.

Нагадаємо, у Захтея є також громадянство України.

У той же час закон «Про громадянство Російської Федерації» не дозволяє обвинуваченим у кримінальних справах відмовлятися від громадянства.

Як повідомлялося, ФСБ збирається провести в окупованому Криму навчання з «протидії диверсантам».

Раніше, 3 травня в Сімферополі суд продовжив арешт трьом українцям, яких звинувачують в плануванні диверсій на військових і цивільних об'єктах півострова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: